Erdogan upozorio zapad na napade

Agencije
Erdogan upozorio zapad na napade

Ankara - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Evropu na opasnost od terorističkih napada, manje od nedjelju dana pre eksplozija u Briselu,

Kako piše Vašington post, Erdogan je upozorio Evropu na mogućnost napada govoreći neposredno poslije eksplozija u Ankari 13. marta.

"Nema razloga da bomba koja je eksplodirala u Ankari ne eksplodira u Briselu... Uprkos svemu, evropske države ne vode računa, kao da šetaju po minskom polju. Nikada ne znate kada ćete nagaziti na minu, ali je jasno da je to neizbježan kraj", rekao je tada Erdogan.

Turski lider je kritikovao zapad zbog "mekog pristupa" kurdskim nacionalistima sa kojima su na razne načine sarađivali u borbi protiv Islamske države, piše vašingtonski dnevnik.

Proteklog vikenda, Erdogan je upozorio zapad da "gaji guju u njedrima" pošto indirektno podržava grupe koje Ankara sumnjiči za terorizam.

Vašington post navodi i da Erdogan nije sasvim u pravu, prije svega jer je odgovornost za napade u Briselu preuzela Islamska država, kao i zbog činjenice da između napada u Turskoj i Belgiji nema nikakve veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana