Erdogan izgubio i Istanbul?

Agencije
Erdogan izgubio i Istanbul?

Istanbul - U Turskoj su u nedjelju održani lokalni izbori, a prema preliminarnim rezultatima, partija AKP predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana izgubila je u većim gradovima.

Kako je objavljeno, opoziciona CHP je više glasova osvojila u prestonici Ankari. Više ih ima i u Antaliji i Izmiru, a prava neizvesna borba je u Istanbulu, u kom CHP vodi za nijansu, prema podacima koje je objavio “Hurijet”.

U Ankari je vladajuća AKP osvojila 47,10 odsto glasova, dok je CHP na 50,91 odsto.

U Istanbulu prilično neizvijesno, međutim manji broj glasova je ipak prevagnuo na stranu opozicije. Kako je objavio “Hurijet”, prema preliminarnim rezultatum, CHP je na 48,79 odsto, dok je AKP na 48,51 odsto.

Kandidat turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u Ankari izjavio je da su postojale veoma “jasne nepravilnosti” na stotinama kutija sa izbornim listićima, nakon što je njihov opozicioni rival osigurao pobjedu na lokalnim izborima u tom gradu.

Mehmet Ozhaseki, kandidat AKP, naglasio je da je razlog zašto je njegova partija uložila prigovor na izborne rezultate u Ankari “održanje pravde”, a ne mentalitet “mi moramo pobjediti”, prenosi Rojters.

Prema nezvaničnim rezultatima koje su objavili državni turski mediji, kandidat opozicione, sekularne Republikanske narodne partije (CHP) Mansur Javas novi je gradonačelnik glavnog grada Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana