Eksperti UN-a traže oslobađanje princeze Latife

Tanjug
Eksperti UN-a traže oslobađanje princeze Latife

ŽENEVA- Stručnjaci Ujedinjenih nacija zahtijevali su danas od Ujedinjenih Arapskih Emirata informacije o kćerki vladara Dubaija, princezi Latifi, i njeno puštanje na slobodu.

Takav zahtev je usledio dva mjeseca nakon što je BBC emitovao video snimak koji je Latifa tajno snimila i u kojem je opisala kako je otac drži kao "taoca", poslije neuspjelog pokušaja bjekstva iz 2018. godine, prenosi agencija Rojters.

"Uznemireni smo što, nakon javnog objavljivanja snimka u februaru, na kojem je princeza Latifa izvjestila da je lišena slobode protiv svoje volje, i nakon upućivanja zvaničnog zahtjeva za dalje informacije o njenoj situaciji, vlasti nisu pružile nijednu konkretnu informaciju", navodi se u zajedničkom saopštenju nezavisnih eksperata UN za ljudska prava.

Vlasti Emirata su 19. februara saopštile da je princeza Latifa "zbrinuta kod kuće", nakon što je Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava zatražila od vlasti dokaz da je princeza živa usred rastuće međunarodne zabrinutosti zbog njene sudbine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana