Dronovima pokušali ubiti predsjednika Venecuele? VIDEO

Agencije
Dronovima pokušali ubiti predsjednika Venecuele? VIDEO

Karakas - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro bio je meta neuspjelog napada u subotu u Karakasu dok je držao govor na na vojnoj svečanosti, javljaju agencije.

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venzuele Nikolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade neozlijeđeni, izjavio je venecuelanski ministar informisanja Horge Rodrigez.

“Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubistva. Nisu uspjeli”, rekao je Rodrigez.

“Predsjednik Maduro je iz napada izašao bez povreda i nastavlja s radom”, saopšteno je iz kabineta.

Iznenada prekinuo govor

Kako se vidi na televizijskim snimkama Maduro je iznenada prekinuo govor kojeg je držao na vojnoj svečanosti. U jednom trenutku dok je govorio Maduro je pogledao u nebo, a kamera je prikazala više desetaka vojnika kako trče prema Avenida Bolivar na kojoj se održavala svečanost. U pozadini su se čuli vriskovi.

Kako je dodao Rodrigz, u ovom “napadu” na Madura povrijeđeno je sedam pripadnika Nacionalne garde.

Prenos predsjednikovog govora odmah je prekinut nakon napada.

Maduro tvrdi da iza napada stoji kolumbijski predsjednik

Predsjednik Venezuele Nikolas Maduro tvrdi da iza napada, koji je u subotu u Karakasu izveden na njega, stoji njegov kolumbijski kolega Huan Manuel Santos.

“Danas su me pokušali ubiti”, kazao je Maduro u razgovoru za venezuelansku radio-televiziju. “Ne sumnjam da ime Hana Manuela Santosa stoji iza toga”, dodao je.

Tajanstvena grupa preuzela odgovornost za napad

Tajanstvena pobunjenička grupa koju čine civili i vojnici preuzela je, putem saopštenja objavljenog na društvenim mrežama, odgovornost za neuspjeli napad koji je izveden u subotu na predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

“Oprečno je vojnoj časti držati vladu sastavljenu od onih koji su zaboravili Ustav i koji obavljaju javnu dužnost na način s ciljem bogaćenja”, navodi se u tekstu kojeg potpisuje “Nacionalni pokret vojnika u košulji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana