Doživotna kazna za ubicu koji je nasumično napadao prolaznike

Tanjug
Foto: Arhiva

LONDON - Mohamed Nur, naoružan improviziranim sečivom, osuđen je na doživotni zatvor zbog serije napada na nepoznate ljude koji su kulminirali ubistvom Džohanite Kosive Dogbei.

Dogbei (31) je sama šetala parkom Stokvel park voku u Brikstonu 1. maja prošle godine, kada joj je s leđa prišao Mohamed Nur, koji ju je napao usred bijela dana, prenio je Indipendent.   

Koristeći sječivo napravljeno od makaza, on joj je prerezao vrat, nanevši joj smrtonosne povrede i ona je proglašena mrtvom na licu mjesta.   

Samo dva dana ranije, Nur je izvršo još tri napada na prolaznike u južnom dijelu Londona, približavajući im se brzo oko 23.30 sati 29. aprila.    

On se izjasnio krivim za ubistvo Dogbei i osuđen je po tri tačke optužnice za nezakonito ranjavanje na doživotni zatvor sa minimalnim kaznom od 32 godine.   

Prvoj žrtvi, Rebeki Vilks, prišao je otpozadi, zgrabio je i porerezao joj desni obraz, nanevši joj posjekotinu od devet centimetara.   

Druga žrtva, Tomaš Kmiečik, zadobio je posjekotinu na licu od 15 centimetara, a treća žrtva, Kejti Metjuz, zadobila je ranu na licu od šest centimetara.    

Tužilac Džulijan Evans rekao je porotnicima da žrtve u svim slučajevima nisu učinile ništa da bi se konfrontirale ili isprovocirale čovjeka koji ih je napao.    

Sve žrtve su napadnute bez upozorenja i bez očiglednog razloga, istakao je on.   

Sudija Anđela Raferti rekla je da je ubistvo bilo "nasumično, opako, užasno" i "bez milosti".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana