Direktor školskim parama platio ubistvo učiteljice koja je zatrudnila s njim

Agencije
Direktor školskim parama platio ubistvo učiteljice koja je zatrudnila s njim

SENT LUIS - Direktor škole u Sent Luisu Kornelijus Grin priznao je da je unajmio ubicu da ubije učiteljicu s kojom je imao aferu nakon što je otkrio da je ostala trudna.

Pri tome, on je navodno školskim parama platio ubici.

Tužilaštvo je nakon njegovog priznanja odustalo od smrtne kazne.

Grin je započeo "trajnu romantičnu vezu" sa učiteljicom dok je bio oženjen drugom ženom krajem 2015, prema  sudskim dokumentima.

Džoselin Peters, učiteljica trećeg razreda osnovne škole Horas Man u Sent Luisu, ubrzo je zatrudnila.

Grin je angažovao svog prijatelja iz djetinjstva Filipa Katlera u februaru 2016. da izvrši ubistvo, znajući da bi trudnoća mogla ugroziti njegov brak, a možda i karijeru.

Tako je 29. februara 2016. Grin je poslao Katleru tekstualnu poruku u kojoj ga je zamolio da dođe iz Oklahome u Mizuri krajem marta, na šta je Katler odgovorio: „U redu, to će funkcionisati, poslaćeš stranicu (žargonski govor)".

Platio je Katleru 2.500 dolara, sredstva koja je navodno ukrao iz srednje škole, kako bi finalizovao posao.

Bivši direktor je navodno koristio adresu svoje škole kao povratnu adresu za paket koji je sadržavao gotovinu.

-Daljnji dio zavjere je bio da je 8. marta 2016. godine u Oklahomi, Katler primio paket koji je poslao Grin, prihvatajući gotovinu u zamjenu za planirano ubistvo Peters i njenog nerođenog djeteta - napisali su tužioci  u  optužnici.

Katler je zatim otputovao u Sent Luis iz Oklahome i odsjeo u Grinovoj kući 21. marta 2016. godine.

Grin je sljedećeg dana otišao u Amtrak vozu za Čikago kako bi stvorio alibi, omogućavajući Katleru da izvede ubistvo dok je bio van države.

Katler se, koristeći Grinov automobil, 24. marta odvezao do stana učiteljice i koristio ključ koji mu je dao bivši direktor da uđe u njen dom.

-Ubica je pucao na Peters iz vatrenog oružja kalibra 38 u glavu, koristeći krompir kao prigušivač da priguši zvuk pucnja dok je bila u krevetu - pisali su tužioci.

Peters je bila u 27 sedmici trudnoće kada je ubijena.

Nakon što je Kalter izvršio ubistvo, Grin je kupio kartu za Amtrak za povratak u Sent Luis "kako bi se potvrdilo da je bio u Čikagu u vrijeme ubistva".

Kada se vratio u Sent Luis, Grin je otišao u stan Petersove i pozvao hitnu da prijavi da je upucana - "lažno pretvarajući da nije znao za okolnosti koje su dovele do njene smrti", navodi se u sudskim dokumentima.

Slučaj se raspleo nakon što je video nadzor u blizini stana snimio Grinov automobil u Peterovoj ulici 24. marta oko tri sata ujutro, što je bilo "u rasponu vremena smrti žrtvea", navodi se u dokumentima do kojih je došao "Všington Post" 2016. godine.

-Informacije o lokaciji sa istorijskom preciznošću dobijene od Katlerovog provajdera pokazuju da je njegov telefon u to vrijeme bio u blizini stana žrtve - kaže se u dokumentima.

Grin će se pred sudom pojaviti 5. juna na saslušanju za izricanje presude.

Katler, koji je takođe bio federalno optužen za ubistvo zbog najamne zavjere i ubistvo, izjasnio se da nije kriv ni po jednoj optužbi protiv njega. Suđenje će mu početi 11. marta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana