Čurkin: Britanci, vratite teritorije koje ste anektirali!

Srna
Čurkin: Britanci, vratite teritorije koje ste anektirali!

Njujork - Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin pozvao je Britaniju da vrati sva područja koja je, kako je naveo, anektirala, umjesto da drugima drži lekcije.

Prethodno je stalni predstavnik Velike Britanije u UN Metju Rajkroft optužio Rusiju za krizu u Ukrajini, koja je, prema njegovim rečima, počela događajima na Krimu.


Čurkin je odgovorio da je sve počelo od državnog udara u Ukrajini koji je u, velikoj mjeri, imao podršku iz inostranstva.

"Vratite vi Foklandska ostrva, vratite Gibraltar, vratite dio Kipra koji ste anektirali, vratite arhipelag Čagas u Indijskom okeanu, koji ste pretvorili u veliku vojnu bazu.

Tada će vam savjest, možda, biti malo čistija i moći ćete da razgovarate o drugim stvarima" - poručio je Čurkin Rajkroftu.

I novi ambasador SAD u UN Niki Hejli prozvala je Rusiju zbog Krima i poručila da sankcije neće biti skinute dok Krim ne bude ponovi u sattavu Ukrajine.

Čurkin je uzvratio tako što je podsjetio na značaj riječi "narod" u Ustavu SAD.

"Ne smije se zaboraviti da se u Ustavu SAD nalaze divne istorijske reči: žMi, narodž, a narod Krima sasvim jasno je izrazio svoju volju na referendumu" - poručio je Čurkin.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana