CNN:Bajden prvog dana na dužnosti mijenja Trampove odluke

Tanjug
CNN:Bajden prvog dana na dužnosti mijenja Trampove odluke

VAŠINGTON- Izabrani američki predsjednik Džo Bajden planira da prvog dana stupanja na dužnost potpiše desetine ukaza i naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politike koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine, navodi CNN.

Među tim odluka biće one o ponovnom priključivanju Pariskom klimatskom sporazumu i o ukidanju zabrane ulaska iz pretežno muslimanskih zemalja, pokazuje memorandum njegovog budućeg šefa Kabineta Rona Klajna.

Prema dokumentu, Bajden će potpisati još niz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politke koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine.

Među njima je i obustvava prinudnih iseljenja i plaćanje studentskih zajmova tokom pandemije korona virusa, kao i uvođenje obaveznog nošenja maski u saveznim ustanovama, prenosi CNN.

Klajn je u dokumentu podsjetio da je Bajden tokom kampanje obećao da će se prvog dana na dužnosti pozabaviti poništavanjem kontroverznih odluka Trampove administracije, kao i borbi protiv pandemije.

- Tokom kampanje izabrani predsednik Bajden je obećao da će preduzeti hitnu akciju kako bi se pozabavio tim krizama. Kao predsjednik on će ispuniti ta obećanja i potpisati desetine ukaza, memoranduma i direktiva agencijama kako bi ispunio ta obećanja - napisao je Klajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana