Britanske vlasti ignorišu zahtjeve Ruske ambasade

Srna
Britanske vlasti ignorišu zahtjeve Ruske ambasade

London - Britanske vlasti ignorišu zahtjeve ruske Ambasade za pristup ruskom državljaninu Juliji Skripalj, koja je bila izložena nervnom agensu u Solsberiju, saopštila je danas ruska Ambasada.

"Mi smo u više navrata tražili od britanskih vlasti da nam daju pristup ruskim državljanima kako bismo saznali njihovu dijagnozu i terapiju koju primaju, kao i da se sastanemo sa njihovim ljekarima. Svi naši zahtjevi su odbačeni", navodi se u saopštenju.

Isti izvor navodi da se različite britanske agencije bave slučajem ruskih državljana, ali Rusija nema informacija o tome šta se događa u bolnici.

"Mi smo 29. marta saznali da se stanje Julije Skripalj poboljšava, ali oni ignorišu naše zahtjeve da joj priđemo", navodi se u saopštenju Ambasade, prenosi TASS.

U saopštenju se podsjeća da britanske vlasti ne dozvoljavaju pristup ni bivšem dvostrukom ruskom agentu Sergeju Skripalju, ocu Julije Skripalj, uz obrazloženje da on ima britansko državljanstvo.

"Moramo da ukažemo na dvoličnost britanskih vlasti. Britanija uvijek zahtijeva pristup licima koja imaju britanski pasoš zajedno sa pasošima nekih drugih zemalja, ali to isto pravo uskraćuju Rusiji", navodi se u saopštenju Ambasade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana