Beč spreman da zaštiti austrijske južne granice

Srna
Beč spreman da zaštiti austrijske južne granice

Beč - Austrija je saopštila danas da je spremna da preduzme “mjere za zaštitu svojih južnih granica” ukoliko stupi na snagu dogovor o imigraciji koji je postigla vladajuća koalicija u Njemačkoj.

Hrišćansko demokratska unija /CDU/ njemačkog kancelara Angele Merkel i njeni koalicioni saveznici iz Hrišćansko socijalne unije /CSU/ postigli su kasno sinoć dogovor koji je spriječio zaoštravanje krize u Vladi Njemačke.


“Vlada Austrije stoga je spremna da preduzme mjere za zaštitu naših južnih granica”, navodi se u saopštenju iz kabineta austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

Austrija se na jugu graniči sa Italijom i Slovenijom.

U tekstu se dodaje da će Beč “biti obavezan da preduzme mjere da bi se izbjegle negativne posljedice po Austriju i njen narod” ako sporazum između vladajućih stranaka u Njemačkoj postane politika vlade u Berlinu.

CDU i CSU su postigle dogovor o uspostavljanju tranzitnih centara za migrante na granici Njemačke sa Austrijom. Merkelova je rekla da će migranti iz tih centara biti vraćeni u zemlje u kojima su prethodno registrovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana