Bajden izdvaja 50 miliona dolara za reklamnu kampanju protiv Trampa

Tanjug
Bajden izdvaja 50 miliona dolara za reklamnu kampanju protiv Trampa

VAŠINGTON - Kampanja predsjednika SAD Džozefa Bajdena fokusiraće se na to da je bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp osuđen za krivično djelo i u tom cilju dio reklamne kampanje vrijedne ukupno 50 miliona dolara biće namijenjen za te svrhe uoči prve debate obja kandidata 27. juna.

U reklami pod nazivom "Karakter je važan", koja traje 30 sekundi, navodi se da će građani SAD na predsjedničkim izborima u novembru birati između "osuđenog kriminalca koji se bori samo za sebe" i predsjednika "koji se bori za vašu porodicu", prenio je Rojters.

Portparol Trampovog tima za kampanju Karolajn Livit napisala je na platformi X da su Amerikanci shvatili da su Bajden i demokrate uticale na pravni sistem da Tramp bude "lažno osuđen" i da to još jednom dokazuje najnovija reklama u Bajdenovoj kampanji.

Bajden je, ranije ovoga mjeseca, na prikupljanju sredstava za svoju kampanju u Griniču u Konektikatu, prvi put nazvao Trampa "osuđenim zločincem" i rekao da će predstavljati još veću prijetnju ako osvoji još jedan predsednički mandat.

Prema anketi Rojtersa i Ipsosa, koja je sprovedena neposredno nakon što je Trampu izrečena presuda 30. maja zbog falsifikovanja poslovne dokumentacije da bi prikrio tajnu isplatu porno zvijezdi Stormi Danijels, 10 odsto republikanskih glasača reklo da je manje vjerovatno da će glasati za Trampa u novembru nakon što je osuđen.

Porota je osudila Bajdenovog sina Hantera ovoga mjeseca zbog toga što je lagao o tome da  koristi droge da bi nabavio oružje, a Hanter je na taj način postao prvo dijete aktuelnog predsjednika SAD koje je osuđeno za krivično djelo.

Veliki broj anketa, uključujući i ispitivanje Rojtersa i Ipsosa, pokazuju da velika većina glasača kaže da presuda Hanteru neće uticati na njihovo glasanje na izborima 5. novembra. 

Prema anketama, Bajden i Tramp ostaju izjednačeni u podršci birača manje od pet mjeseci do izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana