“Znali smo da je pokolj”: Mještani u suzama nakon krvavog pira kod Mladenovca

GS
Mladenovac
Foto: Telegraf.rs | Mladenovac

MLADENOVAC - Od ove tragedije se nikada nećemo oporaviti, a najžalije je što je pobio djecu, ovim riječima mještani sela u kojem je noćas počinjen masakr, u suzama su opisali bol koji od sinoć vlada mladenovačkim mjestima.

- Nisam ga poznavala, znam da mu je otac vojno lice, oni su iz susednog sela. Kada je svraćao bio je fin, ali ne znam mnogo. Od jednog dečka što je ranjen, to je drugar moje unuke iz škole i neka devojka isto, znaju ih moji jer su išli u školu. Gledala sam televiziju, a onda je sin uleteo i rekao da je svuda policija da dođem. Školosko dvorište nije u ovom selu, ovo je Šepšin. Ja njih znam samo kao mušterije i da je otac vojno lice, a imaju kuću i hladnjaču tu u selu - rekla je za Telegaf mještanka sela i radnica u lokalnoj prodavnici Nada Glišić.

Zločin koji je sinoć zadesio mještane u selu Dubona, Malo Orašje i Šepšin doveo je do strašnog ubistva čak osam ljudi i 14 ranjenih od kojih je sedam u teškom stanju.

Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu, Uroš B. (21) nakon što se posvađao sa svojim drugovima u školskom dvorištu u selu Dubona kod Mladenovca, okrenuo se, otišao kući, a potom se vratio sa automatskom puškom i krenuo po selu.

Kako saznajemo, Uroš je prvo je prošao selom i došao do škole gdje je sjedila grupica od sedmoro drugara na klupici. Parkirao je pored prodavnice i prišao im.

- Izašao je iz kola i počeo da rešeta po njima. Sve su to klinci koji nisu pravili probleme, a on ih je ubio ili ranio - kaže mladić iz sela koji je vidi krvavi pir Uroša B.

Poslije Dubone osumnjičeni počinilac masakra produžio je do drugog sela, Malog Orašja, gdje je nastavio da usmrćuje i ranjava nedužne ljude.

Žitelji čija se kuća jedina nalazi u blizini spomenika u Orašju kažu za „Kurir“ da su čuli sinoć škripu kola.

- Hladnokrvno ubija ljude! Zamislite šta je to sve bilo. Čuli smo kola, a ubrzo i jakanje, plač i dozivanje. Deca su bežala kroz kukuruze da se spasu od ludaka. Čuli si se pucnji, škripa kola, a zatim su kola otišla i onda su se posle 15 minuta opet vratila. Kratko se tu zadržao, pa je pobegao i više se nije vraćao - kaže Žarko K. i dodaje da je morao da se iseli iz Hrvatske u Šumadiju, a onda ga dočeka ovaj masakr pod stare dane.

Žarkova supruga navodi da je njen suprug goloruk izašao kako bi vidio šta se dešava napolju.

- Vukla sam ga za pidžamu da legne u krevet, a on je bio tvrdoglav kako bi pokušao da vidi šta se dešava i da nekome pomogne - kaže ona i dodaje:

"Znali smo odmah da je nešto strašno. Znali smo jednostavno da je pokolj"

Nakon Malog Orašja, hladnokrvni ubica produžio je do Šepšina gdje je nastavio da puca iz vatrenog oružja, a jutros je oko devet časova uhapšen u blizini Kragujevca.

Podsjećamo, ovaj krvavi pir dogodio se dan nakon što se desio stravičan masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” gde je ubijeno osmoro djece i radnik iz obezbeđenja, a ranjeno još šestoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana