Zemunci ubili Ćuruviju, Kundaka i direktora JAT-a

Tanjug
Zemunci ubili Ćuruviju, Kundaka i direktora JAT-a

Beograd - Svjedok saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, rekao je juče u nastavku svjedočenja pred Specijalnim sudom da pripadnici "zemunskog klana" stoje iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i ubistava bivšeg direktora JAT-a Živorada - Žike Petrovića i generalnog sekretara Jugoslovenske levice Miroslava Todorovića Kundaka.

Suvajdžić je na suđenju četvorici pripadnika Državne bezbjednosti optuženih za ubistvo Ćuruvije sudskom vijeću rekao da je to čuo od ubijenog Mileta Lukovića zvanog Kum, jednog od vođa "zemunskog klana".

- Posle atentata na premijera Zorana Đinđića, ja sam bio kurir i došao sam u stan u kom je bio Mile Luković. On je znao da mu je to kraj i tada je ispričao da su "zemunci" ubili Ćuruviju, ali i Petrovića i Kundaka - naveo je Suvajdžić.

Luković je, kako je naveo svjedok saradnik, tada pomenuo još pet-šest ubistava. U svom iskazu je pomenuo i da je bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija naredio "zemuncima" da osvete ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana