Zbog nereda u Beogradu procesuirano 25 lica

Srna
Zbog nereda u Beogradu procesuirano 25 lica

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je, povodom nereda u ovom gradu u posljednja dva dana, da je do sada prekršajno i krivičnopravno procesuirano 25 lica, od kojih više njih zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni, te da se radi na identifikaciji i drugih osumnjičenih kako za krivična djela, tako i prekrššaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje da je Više javno tužilaštvo zajedno sa osnovnim tužilaštvima aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzimalo mjere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih djela koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Iz Tužilaštva ističu da će nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrijednosti društva.

U saopštenju se navodi da se danas u ovom tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična djela počinjena 6. jula u centru Beograda, te dodaje da su prekršajni postupci u toku.

Nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti, drugu noć zaredom sinoć su u Beogradu protestvovali građani, ali je ponovo došlo do nasilja u kojem je povrijeđeno 19 policajaca i 17 demonstranata.

U neredima u Beogradu u utorak, 7. jula, povrijeđena su 43 policajca, oko 20 građana, dok su 23 lica uhapšena. Zapaljeno je pet policijskih automobila i devastirani objekti u užem centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana