Završen drugi dan ispitivanja Tačija, sutra nastavak

Srna
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, sutra nastavak

HAG - Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači završio je drugi dan ispitivanja u tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika, a saslušanje će biti nastavljeno sutra.

Pojedini prištinski mediji prenose da je Tači i danas šest časova boravio u zgradi suda i da je potom odmah otišao automobilom, ne obraćajući se okupljenim novinarima.

Ispitivanje će biti nastavljeno sutra od 13.00 časova.

Tači je nakon jučerašnjeg ispitivanja, koje je trajalo više od šest časova, izjavio da je sve vrijeme slušao o tehničkim pitanjima koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna vijeću ovog tribunala predlog optužnice, kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedjela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izvještaj Savjeta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umiješani u ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana