Zalivske zemlje ćute, pakistanski premijer spominje Srebrenicu

Tanjug
Zalivske zemlje ćute, pakistanski premijer spominje Srebrenicu

Dubai - Zalivske zemlje su, uglavnom, ostale tihe na odluku indijske vlade da oduzme indijskom dijelu Kašmira ograničenu autonomiju i uvede policijski čas u tom regionu.

U ovom dijelu pretežno žive muslimani, a uvedene mjere ostavile su ih bez bilo koje vrste komunikacije i interneta.

Ovaj nemi odgovor potkrjepljen je sa više od 100 milijardi dolara godišnje trgovine sa Indijom, što je čini jednim od najcijenjenijih ekonomskih partnera Arabijskog poluostrva, prenio je AP.

Saudijska Arabija pozvala je na suzdržanost i izrazila zabrinutost zbog krize.

Druge zalivske zemlje, Kuvajt, Katar, Bahrein i Oman, nisu izdale nikakva saopštenja.

Ujedinjeni Arapski Emirati otišli su korak dalje očigledno zastupajući Indiju, ocijenjujući da je odluka o ukidanju autonomije Kašmiru unutrašnja stvar te zemlje.

Imran Kan, premijer Pakistana, koji takođe pretenduje na Kašmir, kritikovao je danas međunarodnu zajednicu zbog ćutanja u vezi s Kašmirom, pitajući se da li će svijet uskoro biti “svjedok još jednog masakra potput onog u Srebrenici i etničkog čišćenja muslimana”.

“Želim da upozorim međunarodnu zajednicu da će, ako dozvoli da se to dogodi, to imati žestoke reperkusije i reakciju muslimanskog svijeta koje pokreću radikalizaciju i cikluse nasilja”, napisao je Kan na svom nalogu na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana