Zahvalnost članicama ODKB Na podršci u vezi sa nepriznavanjem Kosova

Srna
Zahvalnost članicama ODKB Na podršci u vezi sa nepriznavanjem Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas članicama Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbjednosti /ODKB/ na kontinuiranoj i principijelnoj podršci u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, odnosno na poštivanju univerzalnih principa međunarodnog prava.

Dačić je na onlajn sjednici Savjeta ODKB-a, na kojoj je učestvovao na poziv predsjednika Ruske Državne Dume Vjačeslava Volodina, istakao da pozdravlja saradnju sa državama koje se zalažu za poštivanje principa međunarodnog prava, poput principa teritorijalnog suvereniteta i integriteta, odnosno očuvanja nezavisnosti država.

On je naglasio da Srbija ima tradicionalno prijateljske odnose sa svim članicama ODKB - Ruskom Federacijom, Bjelorusijom, Jermenijom, Kazahstanom, Kirgistanom i Tadžikistanom, a da kroz saradnju u ODKB-om ima priliku da ih dodatno ojača, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Podsjetivši na to da Skupština Srbije ima status posmatrača u Parlamentarnoj skupštini ODKB-a, Dačić je poručio da će delegacija Skupštine Srbije uvijek nastojati da pruži poseban doprinos radu Parlamentarne skupštine ODKB-a.

"Srbija politikom vojne neutralnosti i spremnošću da aktivno učestvuje u radu ODKB-a na delu potvrđuje suverenost i nezavisnost svoje međunarodne pozicije koja je utemeljena na principijelnoj politici, koja prioritetno polazi od interesa Srbije", istakao je u Dačić u obraćanju.

On je zahvalio na pruženoj pomoći Srbiji u borbi protiv virusa korona, posebno vojnim ljekarima i pripadnicima specijalizovane službe ABHO ruske armije.

"Uvereni smo da je naše zajedničko i solidarno delovanje jedini način da se izborimo sa pandemijom, kao globalnom pretnjom koja ne priznaje državne granice", rekao je Dačić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana