Vulin: Raspisana poternica za još jednom osobom u vezi ubistva porodice Đokić

GS
Foto: Beta

BEOGRAD - Aleksandar Vulin izjavio je da policija ima saznanja da postoji još saizvršalaca u ubistvo porodice Đokić osim G.Dž, njegovih sinova i braće “Jojke”.

“On se prvo branio ćutanjem, a pred sudijom za prethodni postupak izneo je svoju odbranu. Našli smo neoborive dokaze da je učestvovao u ubistvu. Pronađen je novac na njegovom imanju i predmeti koji su korišćeni za ubistvo. Ukazao je na svoje saučesnike. Njima je neposredno pre početka emisije određen pritvor. Raspisana interna poternica za još jednim licem. Imamo saznanja da ih ima još više”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsjećamo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu na predlog VJT, odredio je večeras pritvor do 30 dana braći K. M. i K .M. iz aleksinačkog sela Moravac poznatiji kao braća “Jojke”.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 114 stav 1, tačka 4 Krivičnog zakonika a zbog razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1, tačka 2 i 4. Zakonika o krivičnom postupku. 

Krivični zakonik u ovim odredbama navodi da se pritvor određuje ako postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanja pritvora u ovim slučajevima je ako je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina te ako je način izvršenja i posljedica djela dovela do uznemirenja javnosti, prenosi B92.

Za ubistvo Đokića, njegove supruge Gordane i 25-godišnje ćerke Lidije, čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac, okrivljeni su i G.Dž. sinovi M. Dž. i S. Dž.

Oni su juče saslušani pred tužilaštvom nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana