Vulin: Raduje me "povratak G7 na principe Dejtona"

Tanjug
Vulin: Raduje me "povratak G7 na principe Dejtona"

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da ga “raduje” saopštenje Grupe sedam (G7) najrazvijenijih zemalja da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja, ocijenivši da je “nemoguće je da bi članice G7 zastupale nepovredivost teritorijalnog integriteta Ukrajine, a priznavale i podržavale komadanje Srbije”.

“Radujem se saopštenju G7 da je teritorijalni integritet svih zemalja svetinja. Mukotrpna borba Srbije za očuvanje naše teritorijalne celovitosti je najzad završena. Kosmet je deo Srbije. Hvala im za to, radujem se promeni stava velikih i moćnih”, saopštio je Vulin.

Ministar je naveo da se raduje “što se vraćaju na principe Dejtona” i da je siguran da će “ispraviti nenamjernu grešku, jer pod optužbom za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine ne pominju Izetbegovića i SDA koji traže ukidanje dejtonske Republike Srpske i zabranjuju Hrvatima da sami biraju svog predstavnika”.

“Čestitam predsedniku Vučiću što je svih ovih godina i pre G7 branio teritorijalni integritet svih zemalja i čuvao Dejtonski sporazum”, naveo je Vulin u saopštenju MUP-a.

“Nemoguće je da bi članice G7 zastupale nepovredivost teritorijalnog integriteta Ukrajine, a priznavale i podržavale komadanje Srbije. Moral je osnov politike najvećih i najrazvijenijih i siguran sam da nisu licemerni i bahati koliko su moćni i bogati”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova povodom saopštenja G7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana