Vulin odgovorio Hilu:Ne tražite na silu da se Srbi opredijele

Srna
Vulin odgovorio Hilu:Ne tražite na silu da se Srbi opredijele

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je ambasadoru SAD u Beogradu Kristoferu Hilu da ne traži na silu da se Srbi opredijele, jer može biti povrijeđen srpskim izborom.

Vulin je naveo da je Srbija od 2000. do 2012. godine bila zemlja po mjeri Hila - okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodatom privredom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

-Za vernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom - istakao je Vulin, reagujući na Hilove navode da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put - Zapad i EU.

On je naglasio da od kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poveo zemlju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija ponovo država, a ne teritorija, dok je Vučić državnik, a ne, kako kaže, od okupatora postavljeni upravnik logora.

-Arogancija ambasadora SAD nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu - rekao je Vulin.

On je poručio da će Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju jer Srbija je slobodna i uspješna zemlja i ne treba da se opredjeljuje ni za koga, osim za sebe.

-A ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom - naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana