Vulin: Ko poredi Kosmet i Donbas neka bude spreman da ih poredi do kraja

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Da gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da su Kosovo i Metohija dio Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

"Onaj ko poredi Donbas i Kosmet mora biti spreman da u poređenju ide do kraja", rekao je Vulin povodom izjave bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva da se "Ukrajinci bore protiv ruskog režima koji pokušava da okupira njihovu zemlju, kao što su se Albanci nekada borili protiv srpskog okupatora".

Ako Kličko tvrdi, naveo je Vulin, da su Albanci bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i "srpskog okupatora", onda su i Rusi u Donbasu takođe "okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ono što Kličko priznaje Albancima u Srbiji moraće, smatra Vulin, da prizna i Rusima u Ukrajini.

"Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana