Vučiću uručen orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog: Građanima najbolje kad crkva i država rastu zajedno

Srna
Vučiću uručen orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog: Građanima najbolje kad crkva i država rastu zajedno

VRANjE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovan je ordenom Prepodobnog Prohora Pčinjskog povodom 950 godina postojanja manastira i za pokroviteljstvo ovog jubileja.

Vučić je u obraćanju na svečanoj akademiji rekao da mu je velika čast što je dobio orden i da, iako ne žudi za odlikovanjima, ovaj orden ima veliki značaj.

On je istakao da kada rastu srpska država i Crkva dobro je i građanima, te da bez Crkve ne može da se očuva nacionalno tkivo.

Napomenuo je da nikada više nije urađeno za SPC, manastire, ali da zna da to nije dovoljno i da se zbog toga mora još više raditi.

Vučić je zahvalio srspkom članu i predjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što je danas tu da bi na svakom prazniku koji je važan za srpski narod bili zajedno i pokazali u kakvim su odnosima Republika Srpska i Srbija.

-Jedinstvo srpskog naroda nam je važnije nego ikada, nismo slabi kao što smo bili, ali ćemo biti snažniji, ako budemo jedinstveni - rekao je Vučić koji je u obraćanju prisutnima je istakao i da će čuvati i štititi kosovski zavjet.

On je istakao da uprkos teški vremenima koji predstoje i velikim pritiscima, kao i prijetnjama, tužbama i sukobima albanskih političara, sutra ide u Brisel gdje će se boriti za Srbiju.

Orden je Vučiću uručio episkop vranjski Pahomije na svečanoj akademiji, i tu priliku je iskoristio i da mu čestita.

Odluku o dodjeli ordena donio je Savjet Eparhije vranjske, na prijedlog vladike Pahomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana