Vučić: Za šest mjeseci stiže supervakcina iz Kine

GS
Foto: gs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ova zemlja danas bilježi značajan pad oboljelih od virusa korona u odnosu na prije sedam dana i najavio da bi kroz pet do šest mjeseci iz Kine trebala da stigne supervakcina.

- Očekujem da dobijemo supervakcinu i da se dodatno i konačno rešimo svih problema. Verujem da ćemo posle toga za nekih osam, devet mjeseci moći da je proizvodimo i u Srbiji. To bi bilo izuzetno važno za nas. Tako, ako to sve uspemo to su čudesne stvari za Srbiju, a do tada da se čuvamo koliko god je moguće - rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poručio da ljudi moraju da žive i da rade zbog čega je vakcinacija od ključnog značaja, jer su šanse vakcinisanih da prežive neuporedivo veće, prenosi RTRS.

On je naveo i da u Srbiju do Nove godine treba da stigne i novi i vrhunski lijek za virus korona - MSD.

Vučić nije direktno odgovorio na pitanje da li Srbiju čeka zatvaranje granica s obzirom na širenje novog soja virusa – omikrona i činjenicu da je registrovan u Austriji.

- Ako je u Austriji, onda je pitanje dana kada će biti kod nas. Niko u svetu ništa ne zna oko tog omikrona - rekao je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji auto-puta na dionici Preljina-Požega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana