Vučić priprema čistku u SNS-u

Glas Srpske
Vučić priprema čistku u SNS-u

Beograd - Promjene u rukovodstvu vladajuće Srpske napredne stranke, koje je lider Aleksandar Vučić najavio, između ostalog, znače i veći broj "mladih lavova" pri vrhu SNS-a.

 

To je za srpske medije potvrdio izvor iz vrha SNS-a podsjećajući da je Vučić na obilježavanju desetog rođendana stranke u Kraljevu zatražio od članstva podršku za održavanje vanredne sjednice Skupštine SNS-a iduće godine, na kojoj bi bilo birano novo rukovodstvo.

- Oni koji nisu pošteno radili svoj posao biće smenjeni na sledećoj sednici Skupštine stranke i ustupiće mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije. Tražim podršku i za podmlađivanje stranke kako bi ljudi koji do sada nisu bili na funkcijama dobili priliku da pokažu šta znaju i da nastave u još jačem ritmu - rekao je Vučić.

Dodao je da su se neki u SNS-u umorili, neki moraju da budu i zamijenjeni, a neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena.

- Spreman sam da svaki dan posvetim budućnosti Srbije, ali to tražim i od članova SNS-a. Da se borite za budućnost i da ne kukate - kazao je Vučić.

Vučić je, kako otkriva izvor SNS-a, tim riječima mislio na "svakog pomalo" unutar SNS-a, kako na one u Nemanjinoj 11, tako i na važnim pozicijama u drugim institucijama.

- Veliki deo kritika odnosi se na kadrove koji su trenutno u ministarskim foteljama, otud i nedavna izjava da bi bar troje ministara htelo da dođe na čelo BIA. Svestan je da je dosta onih sa velikim ambicijama. Mnogo je i onih koji bi po svaku cenu da uđu u Nemanjinu 11, koji povlače svakakve poteze i tako štete SNS-u. Sve to otvara vrata za dolazak mladih lavova u vrh SNS-a, a jedino Vučić zna koga ima na umu pošto prati ko, šta i kako radi - napominje izvor iz SNS-a.

On kaže da se dobar dio kritike odnosi i na ponašanje lokalnog rukovodstva, ali i na njihovu pogrešnu percepciju da vrh stranke nije upoznat sa postupcima koji štete ugledu stranke. Nije isključeno i da Novi džipovi

Izvor iz vrha SNS-a kaže da je nekima unutar stranke prisjelo kada je Aleksandar Vučić na posljednjoj sjednici Glavnog odbora kritikovao članove koji su kupili džipove otkako su u stranci.

- To su oni koji se pozivaju na Vučićevo ime i SNS zarad svojih ličnih interesa ne bi li uvećavali svoje bogatstvo. Bilo je problema sa lošim radom rukovodstva u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu - kaže izvor.

"osvježenje" stranke bude i dolazak premijerke Ane Brnabić u SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana