Vučić ponovo o "vječitima": Partizana i Zvezde ne bi bilo da nema države

Tanjug
Vučić ponovo o "vječitima": Partizana i Zvezde ne bi bilo da nema države

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sportski klubovi Partizan i Crvena Zvezda ne bi postojali bez države i istakao da ni jedan klub u Evropi, ne samo u Evroligi, nema toliku podršku koliko imaju Partizan i Crvena Zvezda od države.

"Kada kažemo države, govorimo o novcu, direktno od države, Republike, preko Košarkarskog saveza, preko Grada Beograda", rekao je on za TV Prva.    

Vučić je dodao da podršku tim klubovima pružaju i kompanije poput Telekoma i NIS, jer ih država moli da im pomognu da bi mogli da budu uspješniji na evropskoj sceni, jer je to važno za ugled Srbije.

"Plaćamo enormne sume novca. Na to dodajte da dobijaju po tri puta nižoj ceni halu Arena nego što je tržišna, dodajte i sve otplate i moguća odlaganja, izlaženja u susret za porez, kao i privatnike kojima država kaže neretko da podrže klub za koji uopšte i ne navijaju", rekao je Vučić.

On je rekao i kako se plaćaju porezi, navodeći da država klubovima da pare, a onda oni sutradan uplate to što smo im je dato, samo što narodu neće to da kažu.

"Hoćete da vam kažem i objasnim zašto? Zato što mi nemamo uređene odnose i nemamo privatne klubove", rekao je Vučić.

Dodao je da Partizan osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu u fudbalu da nije države, a da u košarci država plaća evroligašku licencu za oba kluba.

Prema njegovim riječima, Zvezdi nije plaćena 2014. godine ta licenca i oni tada nisu igrali u Evropi, ali im je nakon toga plaćena, kako je rekao, četiri ili pet puta.

"Ne bi postojali bez države i nemojte da vas lažu da su uspešni, od svih onih velikih akcija od skupljanja para za poreze - dinara nisu uplatili. I to vam životom garantujem, na današnji dan, pogledao sam papire, dužni su skoro šest miiona evra, Zvezda 1,2 miliona evra za poreze u košarci", rekao je predsednik. 

On je naveo da mu govore "Vučiću pederu" zato što je jedini koji sme da im se suprotstavi i da kaže narodu istinu. 

On je dodao i da su za posljednjih oko šest godina košarkaški klubovi dobili ukupno preko 50 miliona evra. 

"I to samo košarka, kada dodate fudbal to su stotine miliona evra, bar toliko. Samo da imate u vidu, sve to radimo da bi oni podigli ugled Srbije, ali uvek kuknjava. Ni jedan španski, ni grčki, italijanski, ni jedan klub nema tolike pare od svoje zemlje kao što imaju Partizan i Crvena Zvezda", rekao je predsjednik Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana