Vučić i Putin: Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i Evropi za Rusku Federaciju

Tanjug
Vučić i Putin: Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i Evropi za Rusku Federaciju

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom, a šef ruske države je, u dugom i sadržajnom razgovoru, istakao da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i u Evropi za Rusku Federaciju.

To je rekao predsjednik Vučić za Prvu tv i preni da je šef ruske države rekao da će Rusija preduzeti određene akcije u Ujedinjenim nacijama, EOBS-u i u drugim međunarodnim institucijama povodom, kako je istakao, nedopustivih događaja u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Vučić je rekao da je Putin pokazao "do sada najviši stepen podrške".

Putin je osudio napad na Marka urića, napad, kako je rekao, "albanskih silnika" na sjever Kosova i brutalno prebijanje ljudi, prenio je Vučić.

Putin: Sa Vučićem o provokacijama na KiM

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o Kosovu i Metohiji, a u kontekstu provokacije prištinskih vlasti, od prije dva dana, uperene protiv direktora Kancelarije za KiM Marka urića, saopštio je Kremlj.

Sa ruske strane izražena je odlučna osuda takvih postupaka, koji predstavljaju kršenje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244, navodi se u saopštenju Kremlja.

Istaknuto je da u osnovi regulisanja kosovskog problema mora biti neprikosnoveno sprovođenje te rezolucije.

Dva lidera su razgovarala i o rusko-srpskom strateškom partnerstvu. Predsjednik Vučić izrazio je saučešće povodom tragedije u Kemerovu.

Vučić je, takođe, čestitao Putinu na pobjedi na predsjedničkim izborima. U saopštenju se navodi da se razgovor odigrao na inicijativu srpske strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana