Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941.

Srna
Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Hrvatska, na čiju je inicijativu EU donijela odluku da zabrani Srbiji snabdijevanje ruskom naftom preko "Janafa", samo nastavila posao započet 1941. godine, a da je na Srbiji da nađe odgovor.

-Ja ih uopšte ne krivim. Hrvatska samo radi svoj posao i sve što je radila u proteklih 70 ili 80 godina - rekao je Vučić novinarima u Pragu.

On je naveo da će Srbija za naftu morati da se snađe na drugi način i plati višestruko veću cijenu.

-A što se tiče sankcija, niste vi iz Hrvatske ti koji ćete voditi politiku Srbije. Politiku Srbije vodiće građani Srbije putem slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da je Srbija slaba. Veoma sam ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja i da sama donosi odluke čista obraza - rekao je Vučić i dodao da se nije uplašio svih onih koji prijete Srbiji.

Na pitanje novinara hrvatskih medija da li će sada doći do prekida pregovora Beograda sa EU, Vučić je odgovorio kontrapitanjem: "Ne, a zašto bi? Mislite zato što Hrvatska insistira na tome? Mnogo uspeha Vam želim po tom pitanju".

Države članice EU izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmjeren i na ograničavanje cijene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje izvan EU.

Na insistiranje Hrvatske, na čelu sa premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem, taj paket obuhvata i Srbiju jer preko "Janafa" neće moći više da uvozi rusku naftu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana