Vučić dočekan sa vojnim počastima u Parizu, uz himnu Srbije

Tanjug
Vučić dočekan sa vojnim počastima u Parizu, uz himnu Srbije

PARIZ – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je dočekan ispred Palate invalida u Parizu gdje je položio vijenac na spomen-ploču “Vjernost za vjernost”.

Za Vučića je ispred Palate invalida priređena ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima i intonirane su himne dvije zemlje.

Dočekali su ga vojni guverner Pariza general Kristof Abad i Frank Roster, delegirani ministar za spoljnu trgovinu, privlačenje investicija, frankofoniju i Francuze u inostranstvu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Republike.

Vučić je položio vijenac na spomen -ploču “Vjernost za vjernost”, koja je posvećena srpskim vojnicima.

-„Vernost za vernost: u slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije -ispisano je na ovoj komemorativnoj ploči, koja slavi savezništvo srpskog i francuskog naroda u dva svetska rata.

Vučić boravi u Francuskoj na poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsjednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsjednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslijediti svečana večera koju Makron priređuje za predsjednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana