Vučić: Do septembra nove mjere za dalji podsticaj rađanja

Tanjug
Vučić: Do septembra nove mjere za dalji podsticaj rađanja

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izrazio je danas uvjerenje da će do početka septembra biti usvojene nove mjere za dalji podsticaj rađanja u zemlji.

Kako je pojasnio, reč je o tri promjene, a to su uvećane novčane naknade za trudnice i porodilje, zatim rješavanje određenih zakonskih poteškoća koje se tiču zarada trudnica i porodilja, te uprošćavanje birokratskih procedura za vantjelesnu oplodnju.

U tom smislu, naveo je da će se mjenjati prag godina žena, do kojih će država finansirati pokušaje VTO.

"Nadam se da će to bar donekle u siromašnijim sredinama doprineti da imamo više dece, jer nam je to glavni problem. Lako se društvo obnovi ako imate dece", poručio je Vučić u obraćanju nakon susreta sa mladim sportistima koji borave u kampu u Srbiji.

Uz konstataciju da je bilo napada kako je rađanje pitanje ekonomskog statusa i očekivanja, Vučić je primjetio da bi bilo znatno lakše da je to u pitanju.

"Ali, upravo je obrnuto. Tamo gde žive najbogatiji, tamo imamo najmanje dece, a najviše ih je gde žive siromašniji... A, sve što radimo, nema smisla ako to ne bude imao ko da nasledi, ako ne bude imao ko da upravlja time, ako nemamo potomstvo", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana