Vučić: Beograd će imati adekvatan odgovor na velikoalbanske ideje

Tanjug
Vučić: Beograd će imati adekvatan odgovor na velikoalbanske ideje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je "velika Albanija" prijetnja za Srbiju, region, Evropu i svijet, ali da će Beograd imati adekvatan odgovor na prijetnje iz Prištine da će samoproglašeno Kosovo ići na referendum za ujedinjene sa Albanijom.

On je naglasio da bi volio da čuje odgovor Brisela i drugih na ovu prijetnju koju je uptio lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

"Da je neko iz Srbije tako govorio o nekom drugom ujedinjenu na Balkanu gotovo da bi nas bombardovali", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Operativnog tima za vakcinaciju.

Vučić je rekao da će Operativni tim za vakcinaciju u koordinaciji sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju naći najbolji model da imunizuje Srbe na Kosmetu, a da pritom Srbija ostaje otvorena da pomogne i Albancima, naravno ukoliko oni tu pomoć budu htjeli da prihvate, kao i ostalima.

On je naveo da je Srbija poslala 8.000 "Fajzer" vakcina Sjevernoj Makedoniji, jer je njihov premijer Zoran Zaev to zatražio.

"Ako nam neko bude tražio iz Republike Srpske i BiH, kako da odbijemo?", upitao je Vučić.

Na pitanje da li bilo reakcije iz EU na uvoz vakcine kineske firme "Sinofarm" u Srbiju, Vučić je rekao da reakcije nije bilo, a da je nije ni očekivao.

"Šta da kažu? Što si Vučiću uzeo kinesku vakcinu? Meni je važniji jedan spasen život u Srbiji nego to da me neko pohvali ili kritikuje", rekao je Vučić i naveo da on u perspektivi očekuje veliku pomoć EU i da Srbija preko Poljske dobije 800.000 vakcina "Astrazeneka".

Predsjednik Vučić kaže da do sutra uveče očekuje da u Srbiju dođe prvo 200.000, a potom još 50.000 doza vakcine "sputnjik ve".

Vučić: Danas počinje masovna vakcinacija, od presudnog značaja za Srbiju

 Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada nećemo pobjediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu, već ćemo i u ekonomskom pogledu zemlju "doterati do ivice provalije".

Vučić je na početku sjednice državnog vrha i operativnog tima za imunizaciju najavio da danas počinje masovna vakcinacija građana Srbije kineskom vakcinom i zatražio da se ona što brže obavlja.

Danas je, kaže, jedan od najvažnijih sastanaka, o budućnosti Srbije, životu Srbije.

"Danas treba da donesemo odluke i da u skladu sa tim postupamo u narednom periodu, tiče se vakcinacije, opstanka i napretka zemlje i građana", rekao je Vučić.

Predsjednik je uputio zahvalnosti svima iz zdravstvenog sistema, koji su, kaže, davali sve od sebe da pomognu građanima i zemlji da se izbori sa ovom opakom bolešću.

"Hvala penzionerima, koji su trpeli i bili najizloženiji udaru ove bolesti, ali i mladima, kojima smo svim donošenim odlukama, napravili život težim. Ali, bili smo primorani da zaštitimo živote starijijh", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da stiže još 250. 000 doza ruske vakcine "sputnjik v".

Takođe, rekao je da će biti potpisan ugovor sa Poljskom i "Astrazenekom" o 800.000 doza vakcine koju proizvodi ta kompanija.

Predsjednik je rekao da danas počinje masovno vakcinisanje kineskom "sinofarm" vakcinom.

Istakao je da je važno da se svi u prosveti, MUP-u i vojsci što prije vakcinišu.

"Svaki dan kada damo vakcinu, zaštitili smo nečiji život", rekao je Vučić.

Vučić: Verovatno ću se vakcinisati za vikend,koneskom vakcino

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će se on vjerovatno vakcinisati za vikend, kineskom vakcinom.

On je, na sastanku o imunizaciji, prenio da je bio bolestan, pa će morati još malo da sačeka kako bi dobio vakcinu.

"Bio sam nešto bolešljiv, pa mi je Lončar zabranio do vikenda, tako da ću verovatno za vikend da primim kinesku vakcinu", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana