Vučić: Beograd neće dozvoliti da ga prevare i dovedu pred svršen čin

SRNA
Vučić: Beograd neće dozvoliti da ga prevare i dovedu pred svršen čin

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je promjenu doktrine i pristupa zato što su Srbiju po pitanju Kosova i Metohije mnogo puta prevarili tobožnji prijatelji, te više neće dozvoliti da je prevare i dovedu pred svršen čin.

Vučić je podsjetio da je prije 25 godina, kada je bilo NATO bombardovanje Srbije, oružjem krenulo otimanje Kosova i Metohije Srbiji.

"Do dana današnjeg se nisu zaustavili i neće. Ako ništa, časno je čuvati slobodu i štititi međunarodno pravo u današnjim uslovima, tako da će Srbija nastaviti da to radi i u budućnosti", naglasio je Vučić.

On je najavio da će narednih dana govoriti više o situaciji i u regionu i svim opasnostima za evropski kontinet i Srbiju.

Vučić je rekao da će biti mnogo teško za Srbiju jer je nečija namjera da gura srpski narod što dalje od Kosova i Metohije, a istovremeno da onima koji protjeruju Srbe obezbijede puni legitimitet i legalitet za njihove akcije i to je samo dio onoga šta se sprema.

"Očekujem samo loše vesti za nas i o tome ću da govorim narednih dana. Objasniću kako su nas varali, lagali, glumili i neki tobožnji prijatelji i drugi, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope. Rekli smo im šta će se dogoditi ukoliko se to dogodi, budući da oni misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma na lažan način", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je Srbija uvijek spremna za dijalog i razgovore, ali će njen pristup biti znatno drugačiji.

"Važno je da snažimo sebe, da dobro razumemo svoju poziciju. Neće biti lako, našem narodu na Kosovu i Metohiji ponajmanje, ali će biti i promene u našoj doktrini i pristupima. Više nema da nas dovedu pred svršen čin i kažu saglasili ste se sa tim", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana