Vučić: Ako susedi kupe rakete, imaćemo odgovor

Sputnjik
Vučić: Ako susedi kupe rakete, imaćemo odgovor

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za Sputnjik da ako neko u okruženju kupuje rakete i Srbija će morati da pronađe odgovor na to.

Na pitanje da li buduće učlanjenje u NATO ugrožava bezbjednost Srbije i da li uopšte Srbija može da bude neki posrednik u odnosima između Crne Gore i Rusije koji su sad ipak malo zategnuti, Vučuć je rekao da se Srbija ne miješamo u želje drugih država.

"Srbija ima svoju želju, a to je da bude vojno neutralna. To je naša želja, imamo skupštinsku deklaraciju, tako se ponašamo. Ne mješamo se u to što druge zemlje žele da rade, ne osećamo po tom pitanju ugroženost", kaže Vućić.

Kako je naveo Vučić, sa partnerima u Moskvi se razgovaralo o onome što se osjetilo kao probleme za Srbiju, a to je, kako je rekao, bio slučaj kada su neke zemlje počele da naručuju balističke rakete koje se nalaze u našem okruženju,

"I u tom trenutku mi smo rekli - znate, mi na pancir haubice imamo čime da odgovorimo, odbranićemo se, za "patrije" tog i tog tipa, imaćemo "lazare" u serijskoj proizvodnji, ne brinemo, ali ne znam zašto bi neko u našem regionu uzimao balističke rakete, i verujem da ćemo u budućnosti razgovarati o tom pitanju, ili će oni odustati od toga, ili ćemo mi morati da pronađemo odgovor i na to. Ali svako bira svoju sudbinu, svako ima pravo da donosi svoje odluke. Srbija je donela svoju odluku, i Srbija se svoje odluke, kao što vidite, vrlo čvrsto, vrlo ozbiljno, i, rekao bih, veoma pošteno i odgovorno drži. Crna Gora je donela svoju odluku. Mi imamo odlične odnose sa Ruskom Federacijom, imamo vrlo dobre odnose sa Crnom Gorom. Oni su izabrali svoj put, Srbija bira svoj put", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana