Vučević i Mojsilović posjetili teško povrijeđenog podoficira

Srna
Vučević i Mojsilović posjetili teško povrijeđenog podoficira

BEOGRAD- Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović posjetili su danas na Vojnomedicinskoj akademiji /VMA/ teško povrijeđenog starijeg vodnika koji je povrijeđen na vježbi prilikom skoka iz helikoptera.

O zdravstvenom stanju pacijenta Vučevića i Mojsilovića je upoznao načelnik Odjeljenja za intenzivnu terapiju na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA pukovnik Ivo Udovičić.

Stariji vodnik Vojvodić po prijemu na VMA hitno je operisan. Iako postoperativni tok protiče uredno, njegovo stanje je i dalje ozbiljno, a o njegovom oporavku stara se konzilijum ljekara specijalista VMA, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojvodić, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije, zadobio je teške povrede juče nakon skoka iz helikoptera na vježbi desanta u vojnoj oblasti Orešac.

Njega je danas posjetio komandant 72. brigade brigadni general Miroslav Talijan, a prisustvovali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Radivoje Anđelković i zamjenik načelnika VMA brigadni general Dragan Dinčić.

Vučević i Mojsilović posjetili su danas u Staroj Pazovi i porodicu zastavnika Mijodraga Toškovića, pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, koji je smrtno stradao tokom ove vježbe kada je iz helikoptera upao u vodu. Njegovo tijelo jutros su pronašli ronioci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana