Vojne medalje za kineske ljekare

Srna
Vojne medalje za kineske ljekare

BEOGRAD - Vojnim spomen-medaljama danas su u Beogradu odlikovana tri člana ljekarskog tima iz Kine koji su Srbiji pomagali u borbi protiv virusa korona.

Kineski doktori došli su u Srbiju 4. maja da zamijene kolege, a odlikovani su najvišim vojnim priznanjima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za doprinos sistemu odbrane Srbije.

U ime nagrađenih, doktorka Tang Keđing istakla je da su medalje priznanje njihovom radu i da predstavljaju simbol čeličnog prijateljstva Kine i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Tokom boravka u Srbiji medicinski tim kineskih stručnjaka prešao je više od 20.000 kilometara, obišao Srbiju uzduž i poprijeko, kovid bolnice i brojne ustanove”, rekla je ona.

Tang je istakla da se Srbija trenutno nalazi na zavidnoj poziciji kada je riječ o rezultatima borbe protiv virusa korona, “ne samo u Evropi, već i u svijetu”.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su kineski stručnjaci u Srbiju došli kada je bilo najpotrebnije.

“Njihovu pomoć primili smo sa zahvalnošću, a činjenicu da im je Vojska Srbije bila domaćin, sa velikim ponosom”, dodao je Vulin.

Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo podsjetila je da je danas drugi put da ministar odbrane Srbije dodjeljuje vojne spomen-medalje članovima tima kineskih medicinskih stručnjaka.

“Tri člana iz prve grupe kineskih stručnjaka u Srbiji rade već 72 dana, a još tri već 28 dana”, rekla je Čen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana