Vođi „Alkatraza“ određen pritvor

Tanjug
Vođi „Alkatraza“ određen pritvor

BEOGRAD- Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjanu Šobiću (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja.

- Pritvor mu je određen na priedlog tužilaštva zbog oapsnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično djelo - precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Šobić je prethodno izbjegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne osjeća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, pa je njegovo saslušanje odloženo.

On je više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog djela za koje je i sada osumnjičen, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić će biti saslušan u daljem toku postupka.

On je juče uhapšen pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Mediji su prenijeli i da mu je policija uz pomoć Parking servisa, izvezla iz garaže nekoliko automobila radi provjera.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana