Vladika Teodosije najavio početak obnove crkve u Goraždevcu

Srna
Vladika Teodosije najavio početak obnove crkve u Goraždevcu

GORAŽDEVAC - Njegovo preosveštenstvo vladika raško-prizrenski Teodosije služio je danas liturgiju u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Goraždevcu i najavio početak njene obnove.

Vladika Teodosije je u besjedi, pred oko stotinu vjernika, poručio žiteljima Goraždevca da se “sabiraju u ljubavi, zajedništvu i slozi” i da ne prodaju imanja.

“Ono što nam je Gospod dao da naši preci sačuvaju i nama predaju da mi to sada zanemarujemo, bilo da je vera u pitanju, bilo da je ovaj hram, bilo da je zemlja koju smo nasledili. Nažalost, i to se dešava, da mnogi dižu sidro, kopaju ono drvo sa korenom, odlaze sa Kosova, prodaju sve što imaju, misleći da će negde sreću naći. To je nešto zadnje što čovek treba i što može da uradi”, istakao je episkop Teodosije.

On je dodao da oni koji odlaze na takav način neće naći radost i sreću, prenosi “Radio Goraždevac”.

Vladika Teodosije obavijestio je prisutne da će uskoro početi obnova Crkve rođenja Presvete Bogorodice i parohijskog doma u Goraždevcu.

Nakon službe, vladika je sa sveštenicima i vjernicima posjetii dio crkvenog imanja i razgovarao sa žiteljima Goraždevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana