Vičić: Gdje je Dodik prekršio Dejton u vezi sa imovinom?

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su je prijetnja sankcijama bankama u Republici Srpskoj i zatvaranje računa pojedincima mimo prava i da je to princip rada velikih, te upitao gdje su predsjednik Srpske Milorad Dodik i Republika prekršili Dejtonski sporazum.

“Sitaucija je komplikovana, politički uzavrela i kada govorite u Dejtonskom sporazumu i kada govore da ga Dodik krši, ja bih samo pitao da li je Dodik prekršio Dejtonski sporazum oko imovine ili neko drugi”, rekao je Vučić.

On je poručio da mu pokažu član Dejtonskog sporazuma u vezi sa imovinom koji su Dodik ili Srpska prekršili i da će to uskoro da pita Kristijana Šmita, ali i sve druge.

“To je jedno od ključnih pitanja. Nemojte da pričate o duhu i duhovima, nego mi pokažite u pisanoj formi gde to piše? Nećeto to naći. Sve je laž. Kada pet miliona puta ponovite tu laž, ta laž postane istina”, rekao je Vučić.

On je naveo da je situacija komplikovana.

“Znate kakve su sanckije sada protiv Srpske. Šta će da radi ministar finansija Zora Vidović? Neće da im ostave nijednu korespodentnu banku. Jesu krivi Dodikovi unučići? Njima su ukinuli račune. Detetu od godinu, dve su računi ukinuti. I za to Dodik kriv?!”, rekao je VučiĆ.

Kada vidim kako i u kom smjeru to ide, kaže Vučić, pitaću šta ćemo da radimo za dva mjeseca.

“Šta ćemo kad ukinu sve banke? Kada Poštanskoj štedionici budu rekli - ne možete da radite sa tim i tim entitetom, tim i tim preduzećem zato što su pod sankcijama, a onda mi kažemo - pa dajte nam to napismeno - nećemo, ali ako budemo videli da vi radite sa njima uvešćemo vam sankcije. To je princip rada. Tako velikani rade. Sve mimo prava”, rekao je Vučić.

On je naveo da će pokušati da razgovara i zamoli predsjednika Dodika da nastavi da vodi politiku mira i spuštanja tenzija iako ne mislim da imam pravo na to.

“Mi smo prijatelji, a ne neko ko jedan na drugog možemo da utičemo. Pokušaću iz prijateljskih pobuda, ali to neće promeniti njihov odnos prema njemu. I šta ćemo onda?”, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana