Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja

Tanjug
Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja

NIŠ - Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspješno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbjednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Dodao je da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmještena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP.

-Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove - kazao je Čaušić, koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj procenti, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbjednoj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana