Uhapšene tri osobe, oštetili Srbijagas za 22,8 miliona

Tanjug
Foto: Printscreen/MUP RS

BEOGRAD - Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.M. (1968), P.B. (1959) i V.B. (1985) iz Novog Sada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP "Srbijagas" za oko 22,8 miliona dinara.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u "Srbijagasu", sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća, saopšteno je iz MUP-a.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između "Srbijagasa" i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana