Uhapšena još tri osumnjičena za ubistvo u Belvilu, planirali da pobjegnu u BiH

Tanjug
Uhapšena još tri osumnjičena za ubistvo u Belvilu, planirali da pobjegnu u BiH

BEOGRAD- Beogradska policija uhapsila je sinoć Beograđanina L.T. (22), osumnjičenog da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), 12. novembra u naselju Belvil.

Pored njega, u toku noći su uhapšeni i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorski državljanin sa Cetinja, koji su vršili pripremu bjekstva na teritoriju BiH.

- L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog djela, D.K. je saizvršilac, dok će uloga crnogorskog državljanina sa Cetinjae biti naknadno utvrđena - naveo je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih polsova (MUP) Srbije.

U subotu su uhapšena još dvojica osumnjičenih za saizvršilaštvo u ubistvu Mirkovića, a to su I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda.

- Oni se terete za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu - rekla je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprijećena je kazna doživotnog zatvora.

Povodom ovog hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je ponosan što su u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici UKP i svi pripadnici MUP uspjeli da to "strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja".

- Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici MUP neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu i zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno - poručio je Vulin.

Mirković je ubijen u četvrtak 12. novembra u garaži zgrade Belvilu na Novom Beogradu. Kod sebe je tom prilikom imao lažna dokumenta na drugo ime, a ubice su uspjele da pobjegnu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Gorio voz u Batajnici!
Gorio voz u Batajnici!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana