Ubici djeteta doživotna kazna zatvora

GS
Ubici djeteta doživotna kazna zatvora

ZAJEČAR - Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora M. N. iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca, jer je 21. februara u Zaječaru na smrt pretukao dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge. Odbrana najavila žalbu.

Za smrt dvogodišnje P. V. Viši sud u Zaječaru odredio je doživotnu kaznu zatvora, a branilac osuđenog M. N. najavio je žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

U svojim završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da M. N. za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane, branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog "obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga".

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vrijeme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

On je optužen da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio. 

Dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gdje je preminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana