U podne "Marš na Drinu" za doktora Lazu koji bi danas napunio 65 godina

Srna
U podne "Marš na Drinu" za doktora Lazu koji bi danas napunio 65 godina

BEOGRAD - Nišlije su u čast pokojnog doktora-heroja Miodraga Lazića, koji bi danas napunio 65 godina, tačno u podne na razglas pustili "Marš na Drinu", pjesmu uz koju je po ličnoj želji sahranjen.

Na "Fejsbuk" stranici niškog "Urgentnog centra", čija inicijativa je bila današnje obilježavanje, navedeno je da je to način da se doktora Lazića sjete po dobru svi koje je dobrom zadužio.

"Da ga se sete i svi ostali, koji su samo slušali priče prerasle u legende o njemu, lekaru bez granica koji nije poznavao noć i dan, umor, sopstvenu bol, veru i naciju kada je spašavanje života u pitanju. Da za njim tugujemo svi mi koji smo ga poznavali ili slušali legende o njemu, jednako kao i oni koji su prvi put žjučež saznali za doktor Lazu. Zauvek sa nama", napisano je na stranici.

Srpski patriota i vojni hirurg dobrovoljac, koji će ostati zapamćen po dobru na prostorima gdje se branilo srpstvo, od Republike Srpske Krajine, preko Republike Srpske do Kosmeta, preminuo je 14. aprila od posljedica virusa korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana