Tužilaštvo traži ograničenje kontakata Tačiju, Veseljiju i Selimiju

Tanjug
Foto: Slobodenpecat.mk

HAG - Specijalizovano tužilaštvo je zatražilo niz mjera za ograničenje kontakata i komunikacije trojici optuženih u Pritvorskoj jedinici Specijalizovanih vijeća - Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Selimiju.

Pretresno vijeće je odobrilo nekoliko tih mjera, navodi se u saopštenju Specijalnizovanog tužilaštva.

Specijalizovano tužilaštvo je preduzelo ovaj korak da bi se bavilo pokušajima uticaja na svjedoke i ometanja njihovog svjedočenja, te drugih prijetnji integritetu postupka u predmetu Tači i drugi. 

Istrage Specijalizovanog tužilaštva po pitanju ometanja pravde pokazuju da su trojica optuženika koristili svoje neprivilegovane posjete kako bi nezakonito dijelili povjerljive informacije i, u slučaju Hašima Tačija, u više navrata davali uputstva posjetiocima da pokušaju da manipulišu izjavama svjedoka.

Specijalizovano tužilaštvo izuzetno ozbiljno shvata ometanje pravde, te će nastaviti istrage i krivično gonjenje svakoga ko je umiješan u bilo koji takav slučaj, uključujući i one koji zastrašuju ili utiču na svjedoke ili daju finansijsku ili drugu vrstu podrške za ovakva krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana