Taksista opisao kako ga je oteo Uroš B. nakon masakra

GS
Foto: Anadolija

SMEDEREVO - Taksista Dragoslav A. (58), koga je Uroš Blažić (21) oteo i držao kao taoca nakon masakra koji je počinio u Mladenovcu, saslušan je danas u tužilaštvu u Smederevu. On je na saslušanju rekao da se plaši osvete Urošove porodice.

Prema saznanjima "Informera", vozač taksija je do detalja opisao kako je Uroš uletio u njegov automobil i uz prijetnje mu naredio da ga odveze do Vinjišta u Kragujevcu, gdje je i uhapšen.

"Saslušanje je trajalo više od sat i po vremena. Do detalja je ispričao sve što mu se desilo kobne noći, kada je u njegov "ford" upao Uroš. Nakon saslušanja, on nije želio da priča sa novinarima jer je u strahu od porodice osumnjičenog Blažića" navodi izvor "Informera" iz istrage.

Podsjetimo, Uroš je nakon krvavog pira koji je počinio u selima oko Mladenovca, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uletio u taksi vozilo u kojem se nalazila djevojka koja ga je slagala da je trudna, kako bi je poštedio. 

Hrabri taksista, uspio je da ubijedi Uroša da pusti djevojku, nakon čega ga je odvezao u Vinjište kod Kragujevca, gdje je masovni ubica i uhapšen.

Podsjetimo, Uroš je započeo pokolj 4. maja uveče u Malom Orašju, ubivši bez ikakvog povoda Marka Mitrovića (18), zatim Lazara Milovanovića (20) i njegovog rođaka Aleksandra M. (17), kao i Nemanju Stevanovića (21) i malog Nikolu M. (15).

Još šestoro mladih je teško ranio. Zatim je u Duboni ranio četvoricu muškaraca koji su popravljali kapiju, a onda je 500 metara dalje, u školskom dvorištu, likvidirao Dalibora Todorovića (25), kao i policajca Milana Panića (22) i njegovu sestru Kristinu (19).

Uslijedila je dramatična potjera za Urošom, u kojoj je učestvovalo više od 600 policajaca, i on je narednog jutra uhapšen u kući svog djeda po majci u Vinjištu kod Kragujevca, prenose "Novosti".

Zanimljivo je da je prilikom hapšenja bukvalno cvilio i molio specijalce da ga ne biju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana