Tajni dosije SFRJ: Autopsija vanzemaljaca rađena u bolnici JNA! FOTO

Telegraf.rs
Tajni dosije SFRJ: Autopsija vanzemaljaca rađena u bolnici JNA! FOTO

Beograd - U novembru 1966. godine blizu malog sela Otoček u bivšoj SFRJ srušio se leteći objekat i nepoznato biće je izvučeno iz letjelice, prenosi “Telegraf.rs”.

S obzirom na tadašnje političke prilike, događaj je ubrzo dobio oznaku STROGO POV. (povjerljivo), a stanovništvu i svjedocima je rečeno da je bila riječ o vojnoj vežbi koju je izvodila tadašnja Jugoslovenska narodna armija (JNA).

Ivan Kramer, koji je pisao o ovom slučaju, još prije osam godina je tvrdio da je to bila “zvanična verzija”, različita od onoga što se stvarno dogodilo.

- Za telo, delom pod zemljom i metalima, rečeno je da je pripadalo pilotu vazduhoplovstva. Rekli su da je deformisano od plamena i vreline. Tama noći pomogla je vojsci da im ova teza prođe kao uverljiva. Vanzemaljsko biće je odmah odvezeno u Beograd, ambulantnim vozilom, i u glavnom gradu Jugoslavije je dodeljeno vojnoj bolnici – rekao je on.

Za nekoliko časova neki od najvažnijih naučnika u tadašnjoj zajedničkoj državi došli su i počeli da ispituju tijelo.

Među naučnicima koji su vodili autopsiju navodno su bili i zastavnik Andrej Zobol i dva patologa Nikola Julić i Zoran Frederić, ljudi koji su bili od najvećeg povjerenja tadašnje jugoslovenske vlade.

Slike su “procurile” autoru 1999. godine od rođaka jednog od doktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana