Tači i Vučić potvrdili nastavak dijaloga u Briselu

Agencije
Tači i Vučić potvrdili nastavak dijaloga u Briselu

Prriština/Beograd - Kosovski predsjednik Hašim Tači i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdili su svoje prisustvo u sljedećoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedjelju 24. juna.

Vučić i Tači sastaće se na novoj rundi pregovora u Briselu, a glavna tema trebalo bi da bude postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, prenose beogradski mediji.

“Kao predsjednik republike potvrdio sam moje prisustvo u sljedećoj rundi dijaloga Kosova i Srbije. Treba da se fokusiramo na implementaciju svih sporazuma kako bismo mogli da napredujemo ka finalnom i obvezujućem sporazumu o normalizaciji i pomirenju”, napisao je Tači na Tnjiteru.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je potvrdio nastavak političkoga dijaloga Beograda i Prištine.  

“Dobio sam zvanični poziv i bićemo pristuni već od petka. U nedelju će verovatno doći do mog i Tačijevog susreta. Spremni smo za razgovore”, poručio je predsjednik Vučić i dodao da nije ni optimista i pesimista.

Vučić je naglasio kako nije važno koliko će sastanci trajati te da je to, kaže, tehničko pitanje. Takođe je naglasio kako Srbija nema nikakve preduslove.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana