Svečana ceremonija podizanja zastave Srbije u Njujorku

SRNA
Svečana ceremonija podizanja zastave Srbije u Njujorku

NjUJORK - U američkom gradu Njujorku danas je održana svečana ceremonija podizanja zastave Republike Srbije, nakon što je gradonačelnik Njujorka Erik Adams ranije proglasio 26. februar - Danom srpskog nasljeđa

U objavi na društvenoj mreži "Iks" Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku navodi se da je proklamacija gradonačelnika Adamsa izraz dubokog poštovanja srpsko-američkih odnosa i prepoznavanja istorijskog doprinosa srpske zajednice ukupnom socijalnom, ekonomskom i kulturnom identitetu grada Njujorka.

Ceremonija je održana u samom centru Njujorka, parku Boling grin, mjestu značajnih istorijskih dešavanja za SAD i grad Njujork. Ovo je prvo slično dešavanje u Njujorku u istoriji srpsko-američkih odnosa.

Tokom ceremonije, simbolično su, zajedno podignute zastave Srbije i SAD uz intoniranje himni dvije zemlje. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici grada Njujorka, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i srpske dijaspore.

U svom govoru, gradonačelnik je naglasio da su američki Srbi oduvek imali značajnu ulogu u izgradnji i napretku Njujorka.

On je iskazao uvjerenje da će nastaviti da pružaju svoj prepoznatljivi doprinos napretku grada, te što bližim odnosima Njujorka i Amerike sa Srbijom.

Generalni konzul Srbije Vladimir Božović je izrazio zadovoljstvo i ponos zbog činjenice da je gradonačelnik Adams, u znak priznanja Srbije i srpske zajednice u Njujorku, proglasio 26. februar Danom srpskog nasleđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana