Subotica: Izvučene dvije cisterne koje su iskliznule sa kolosijeka

GS
Subotica: Izvučene dvije cisterne koje su iskliznule sa kolosijeka

SUBOTICA - U željezničkoj stanici Subotica Teretna tokom dana su na kolosijek podignute dvije, od ukupno tri cisterne koje su rano jutros iskliznule iz sastava teretnog voza, dok će treća cisterna na kolosijek biti podignuta sutra.

Ovo su saopštili iz Infrastrukrure železnice Srbije i dodali da je druga iskliznula cisterna na kolosijek je podignuta danas oko 15 sati, nakon što je prethodno oko 11 časova na prugu podignuta prva cisterna, prenosi Tanjug.

Obje cisterne su podignute uz pomoć hidraulike.

- Treća cisterna biće podignuta na kolosek uz pomoć dizalice Pomoćnog voza Infrastrukture železnica Srbije, a očekuje se da taj posao bude završen sutra, u prvoj polovini dana – ističe se u saopštenju.

Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

Jutros u 1.35, u željezničkoj stanici Subotica Teretna, iz sastava teretnog voza sa kolosijeka iskliznule su tri cisterne. Dvije cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna poslja.

O iskliznuću su odmah obaviješteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mjesta. Željeznički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica bio je u prekidu  danas do 10.50.

Voz je bio sastavljen od 23 cisterne, tovarene propilenom, a prevoznik je privatni operater „Kombinovani prevoz”. Uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana