Stefanović: Policija će zaštititi dijete - eventualnu žrtvu političara pedofila

Srna
Stefanović: Policija će zaštititi dijete - eventualnu žrtvu političara pedofila

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović uputio je molbu Igoru Juriću, osnivaču Fondacije "Tijana Jurić", da tužilaštvu da informaciju o pedofilu političaru, te naglasio da policija može da zaštiti dijete koje je eventualno žrtva tog političara pedofila.

Stefanović je podsjetio da je zamolio Jurića, koji je izjavio da "ima neke dokaze" o tome da je jedan političar izvršio teško krivično djelo silovanje djeteta, da pruži informacije, te dodao da je posao tužilaštva da prikuplja dokaze i podatke i na kraju pocjenjuje da li ima dovoljno dokaza.

 "Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem i utvrdi da li on ima nešto, ako ima određene dokaze, tužilaštvo će utvrditi kako će da vodi istragu, a policija će u istom trenutku obezbijediti i zaštititi tu porodicu", rekao je Stefanović za Televiziju "Prva".

 On je naveo da je problem što bi, ako je sve tačno što Jurić kaže, taj političar pedofil mogao da izvrši pritisak na tu porodicu i to dijete. "Svakim danom koji prolazi, mi možda gubimo šansu da dođemo do ishoda. Da li se ta porodica plaši? Siguran sam da je tako", dodao je Stefanović.

 On je istakao da i žrtvi i porodici MUP Srbije može da obezbijedi najbolju zaštitu i pošalje dovoljan broj policajaca koji će fizičkim prisustvom, ako treba i u drugoj zemlji, poslati jasnu poruku da su potpuno sigurni i zaštićeni.

 "Ili tog političara pedofila ima, pa ga hapsimo, ili ga nema i da javnost zna da ga nema, jer ovo ljude uznemirava. Mi nemamo nikakvu informaciju o tome", rekao je Stefanović.

 Stefanović je podsjetio da od oktobra 2013. godine istrage u Srbiji u potpunosti vodi tužilaštvo, a policija ne može bez naloga tužioca da obavlja istražne radnje jer tužilac mora da izda nalog, koji još policija nije dobila.

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić je još u januaru objelodanio da je pet moćnika iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo odnose sa djecom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana