Stefanović: Akcija "Oluja" sramotna stranica u istoriji Evrope

Srna
Stefanović: Akcija "Oluja" sramotna stranica u istoriji Evrope

BEOGRAD - Vrijeme nije donijelo pravdu za žrtve hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i to će ostati ispisano kao sramotna stranica u istoriji Evrope, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je povodom 25 godina od progona srpskog naroda iz Hrvatske, istakao da je ovaj brutalni zločin izvršen usred Evrope i danas ostao zločin bez kazne.

"Nažalost, i 25 godina kasnije Hrvatska će slaviti vojnu operaciju u kojoj je više od 1.800 Srba poginulo ili nestalo, dok je oko 250.000 prognano. Slaviće akciju u kojoj je sprovedeno etničko čišćenje našeg naroda i u kojoj su žrtve u najvećem broju bili civili, uglavnom starci, starice, žene i deca", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović, koji je i potpredsjednik Vlade, poručio je da je ponosan što se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda.

"Ponosan što danas obeležavamo Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u žOlujiž, što Srbija već šestu godinu zaredom, zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, više ne ćuti, kako je to bilo nekada, i što ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin i ne dozvoljava da se zaboravi. To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji žOlujaž", zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana